Coenen autoschade, Rijswijk
onze werkwijze rijswijk
Autoschade melden Rijswijk
Focwa, Schadegarant, Rijswijk
Contact met Coenen RijswijkA U T O S C H A D E

Het herstellen van schade aan uw voertuig vraagt om een gedegen aanpak. Wij geven u graag een indruk van de verschillende activiteiten van het schadeherstelproces.

Intake 
Indien de auto nog rijdbaar is wordt een afspraak gemaakt om langs te komen voor een intake van de schade. Als de auto niet meer rijdbaar is wordt een bergingsdienst ingeschakeld en er wordt vervangend vervoer voor u geregeld. Coenen autoschadeherstel is makkelijk te bereiken en u kunt er volop parkeren, u wordt vriendelijk en behulpzaam ontvangen. De uitwisseling van gegevens gebeurt snel en accuraat.

Expertise 
Uw auto wordt de expertise-afdeling binnengereden. Een digitale camera neemt de schade op. De schadegegevens worden vastgelegd. De eerder opgenomen gegevens worden nu samengevoegd met de gegevens opgenomen door onze deskundige. Er wordt bekeken wanneer er reparatiecapaciteit is en wanneer de onderdelen geleverd worden. In overleg met u, wordt de definitieve reparatiedatum vastgesteld. Indien het onverantwoord is om verder te rijden of bij onoverkomelijke bezwaren, wordt de reparatie direct ingepland.

Demontage 
De auto wordt door een monteur naar een van de montage bruggen gereden. Hier worden de kapotte delen gedemonteerd. Al naar gelang de aard van de reparatie gaat de auto naar de afdeling plaatwerk of naar de afdeling voorbewerking.

Plaatwerk 
Als de schade zodanig is dat er vitale onderdelen ontzet zijn, gaat de auto op een van de richtbanken. Met behulp van een meetcomputer worden de chassismaten van de auto vergeleken met de fabrieksspecificaties. Bij een afwijking wordt de auto hydraulisch gericht. De vakman beslist of de gedeformeerde delen nog aan de veiligheidseisen voldoen. Als de maatvoering correct is wordt er een computeruitdraai gemaakt welke in het schadedossier van de auto bewaard wordt. Als de plaatwerker nu alle bestaande of nieuwe delen volgens maatvoering heeft ingelast en/of gericht, kan de auto naar de voorbewerking. Kleine schades hoeven niet op de richtbank maar kunnen op de normale compleet ingerichte werkplekken gerepareerd worden. Bij Coenen autoschadeherstel wordt het degelijke/ambachtelijke vakmanschap in ere gehouden. Het is technisch en ook economisch vaak beter om bepaalde delen niet te vernieuwen maar uit te deuken met nauwelijks of geen plamuur.

Voorbewerking 
In de voorbewerking worden de geplaatwerkte auto's voorbereid voor de spuitcabine. De kale plaat wordt eerst geschuurd, strak gemaakt en in een roestwerende en vullende primer gespoten. Na een tweede "schuurbeurt" kan de auto afgeplakt worden. Klaar voor de spuitcabine.

Spuiten
De auto gaat in een spuitcabine. Bij Coenen autoschadeherstel werkt men met milieuvriendelijke watergedragen lakken, die alleen voor de kleur zorgen. Voor glans, krasvastheid en chemische resistentie wordt er een high solid blanke lak aangebracht. Vervolgens gaat de auto 45 minuten in een droogcabine bij een temperatuur van 60°C. Na droging wordt de auto gedemaskeerd en naar de montage afdeling gereden.

Montage 
Eerder gedemonteerde en nieuwe onderdelen zoals koplampen en bumper worden hier gemonteerd. 

Uitlijnen en balanceren 
Wanneer noodzakelijk worden de wielstanden gecontroleerd en gecorrigeerd op de uitlijnbank. De uitdraai hiervan wordt ook bij het schadedossier gevoegd.

Wassen 
Als de auto technisch helemaal gereed is wordt de auto zorgvuldig gewassen. De ruiten schoongemaakt, het interieur en de velgen worden gereinigd. De auto krijgt als laatste een behandeling met osmose water, zodat er geen kringen of kalkstrepen op de auto achterblijven.

Afleveren 
De receptie krijgt van de eindcontroleur groen licht om klanten te bellen wanneer hun auto klaar is. Als de klant de auto komt halen, wordt het vervangend vervoer ingeleverd en direct afgemeld. De reparatie wordt indien gewenst met de klant doorgenomen, waarna hij of zij de herstelde auto kan meenemen

Onze werkwijze

Coenen autoschadeherstel
van Gijnstraat 14 | 2288 GA  Rijswijk
Tel. 070-3904924 | info@coenen-autoschade.nl

Webat Communicatie